Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

Az Alma Mater elismerését a legnehezebb kivívni

Újbuda   |   2016, július 20 - 10:31Nyomtatóbarát változatSend by email

József Nádor Emlékéremmel díjazta a Műegyetemen Szenátusa Benedek Andrást, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet Műszaki Pedagógia Tanszék és a Mérnöktovábbképző Intézet egyetemi tanárát, a BME Tanárképző Központ egyik alapítóját. Az elismerést több évtizede kiemelkedő oktatói, kutatói, tananyag-fejlesztési, menedzseri és vezetői munkája után kapta.

- Házon belül a legnehezebb győzni – összegezte Benedek András, aki örömmel és meghatottsággal fogadta a József Nádor Emlékérmet. Az alma matertől kapott elismerés különösen nagy jelentőségű számára. - Az egyik legnagyobb dicsőség, amelyet egy kutató elérhet. Egyben visszacsatolás is arról, hogy megbecsülik, elismerik a fáradozásait és a tudományos munkáját. Remélem, hogy kutatásaimmal a jövőben is öregbíthetem a Műegyetem hírnevét – fogalmazta a BME egyik legrangosabb díjával kitüntetett szakember, aki közel három évtizede oktat és kutat a Műegyetemen, sőt, a napokban is több új oktatás- és tananyag-fejlesztési programba vetette bele magát.

József Nádor Emlékéremmel a díjazottak kimagasló oktató-nevelő és tudományos munkáját, az egyetem jó hírének növelése érdekében kifejtett tevékenységét ismeri el a BME Szenátusa. A díjat azok is megkaphatják, akik az igazgatásban, a gazdálkodásban, az üzemeltetésben vagy más egyetemi munkaterületen nyújtottak kimagasló teljesítményt.

2016-ban József Nádor Emlékérmet kapott:

Benedek András, a BME Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Alkalmazott Pedagógia és Pszichológia Intézet Műszaki Pedagógia Tanszék és a Mérnöktovábbképző Intézet egyetemi tanára, a BME Tanárképző Központ egyik alapítója.

Gyenes Károly, a BME Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar Közlekedés- és Járműirányítási Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense.

Hajós Róbert, a BME korábbi műszaki kancellárhelyettese.

Pukánszky Béla akadémikus, a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Fizikai Kémia és Anyagtudományi Tanszéke egyetemi tanára.

Vajna Zoltán akadémikus, a BME Gépészmérnöki Kar Hidrodinamikai Rendszerek Tanszékének Professor Emeritusa.

BME/Ujbuda