Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Az A38 is gyűjtött a menekülteknek

Újbuda   |   2022, április 26 - 15:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ukrán kőszállító teherhajóból lett A38 Hajó fennállása, azaz 2003 óta Budapest egyik legkeresettebb kulturális központjává vált. Mára nemcsak klubként tekinthetünk rá: a koncertek és kulturális programok szervezése mellett a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Nem volt kérdés, hogy az ukrajnai háború menekültjei számára a Petőfi Rádió stábjával közösen gyűjtésbe kezdjenek. Újbuda Önkormányzatával vették fel a kapcsolatot, hogy olyan termékeket adományozhassanak, amelyekre leginkább szükség van, így elsősorban női és férfi higiéniai termékekkel, bébiételekkel, tartós élelmiszerekkel támogatták a rászorulókat. Az A38 munkatársainak adományait Varga Gergő önkormányzati képviselő vette át Újbuda nevében. A csomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat menekültszállására továbbították.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.