Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 26. szombat, Virág

Átlátható Újbuda

Újbuda   |   2020, június 3 - 19:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Átláthatósági megbízottja van Újbudának, Nagy Zoltánt június 3-án nevezte ki László Imre polgármester.

László Imre polgármester aláírta a kerület első átláthatósági biztosának szerződését június 3-án. Az ellenzéki összefogás még a választások előtt állapodott meg arról, hogy mindenki számára közérthető és átlátható önkormányzati működésre törekszik, legyen szó pénzügyi vagy gazdasági tevékenységről.
Az átláthatósági megbízott, Nagy Zoltán 1958-ban született, a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát, majd doktori címet. Volt a Pénzügyminisztérium kabinetfőnöke, a kormány gazdasági kabinetjének irodavezetője a rendszerváltást követő években. 1992 és 1994 között a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára, majd az OTP Garancia Biztosító Rt. elnök-vezérigazgatója volt. 1997-ben az Állami Számvevőszék igazgatója lett, 1998-ban a Gazdasági Versenyhivatal elnökévé választották, pozíciójában 2004-ben újabb hat évre megerősítették. Jelenleg is több feladatot lát el, köztük a Transparency International Magyarország kuratóriumi elnöki teendőit.
Kinevezésekor Nagy Zoltán ismertette azt a másfél éves programot, amelynek célja, hogy a lakosság számára valóban átláthatóvá váljon a kerület gazdálkodása. - Fontos a program visszatartó ereje. Ez az az önkormányzat, amelyhez a nevemet is merem adni. Ha ez sikeres lesz, az példát mutathat más önkormányzatoknak is, így pedig esély van arra, hogy a döntések valóban a közjót szolgálják – fogalmazott. Nagy Zoltán az önkormányzat internetes kommunikációjának tökéletesítése mellett elsődlegesként jelölte meg, hogy az önkormányzat valamennyi gazdasági érdekeltségében vizsgálódhasson, tevékenységével meggátolva a korrupciót, kiegyensúlyozottá, tisztává tegye a kerület gazdasági tevékenységét. A rendezvényen Orosz Anna, Bakai-Nagy Zita és Hintsch György alpolgármesterek, valamint Újbuda jegyzője Vargáné dr. Kremzner Zsuzsanna és Szentandrási-Sárkány Tamás aljegyző is részt vett.