Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Átalakítják az Alsóhegy utcai ovit

Újbuda   |   2014, augusztus 6 - 00:00Nyomtatóbarát változatSend by email

Javában tart az önkormányzati intézmények nyári felújítása. Az Alsóhegy utcai óvoda régi épületét nemcsak felújítja, hanem ki is bővíti a kerület.

Mivel az óvoda gyereklétszámának növekedése miatt több térre van szükség, egy tornaszobát visszaalakítottak csoportszobává, a belső udvarok lefedésével nyert területen pedig plusz egy csoportszobát és egy tornaszobát alakítanak ki. Ezzel az óvoda funkcionális elrendezése is jelentősen javul. Az átalakításoknak köszönhetően 22-vel több gyermeket fogadhat az intézmény – mondta Hoffmann Tamás polgármester.

Az épület rekonstrukciója során megújul a fűtési, a gépészeti és az elektromos rendszer is, a belső közösségi terek pedig padlófűtést kapnak. Az energetikai szempontból nagyon elavult épület teljes külső hőszigetelést kap, ezáltal a homlokzat is megújul.

Az óvodát 102 millió forintból újítja meg az önkormányzat, amely a nyár folyamán számos más intézményében folytat kisebb-nagyobb felújítási munkákat: megújulnak iskolaudvarok, óvodai kertek és belső terek is.

T.D. - ÚjbudaTV