Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 24. szerda, György

Átadták az ország első baba-mama padját

Újbuda   |   2017, augusztus 1 - 11:05Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Anyatejes világnap alkalmából az országban először Újbuda egyik forgalmas játszóterére került egy a szoptatást és a babagondozást egyaránt segítő baba-mama pad. Az utcabútor a Beregszászi téri Bohócos játszótér található, átadóján több közéleti szereplő is részt vett.

A Fiatal Családosok Klubja jóvoltából került baba-mama pad Újbuda egyik legforgalmasabb játszóterére. A speciális padbútor a szoptatást és a babagondozást teszi kényelmesebbé a Beregszászi téri Bohócos játszótéren. A szabadtéri bútort az Anyatejes világnap alkalmából adták át. Király Nóra alpolgármester fontosnak tartja, hogy az anyák és babáik otthonukon kívül is komfortosan érezzék magukat. - Újbuda rendkívül családbarát kerület, amelynek újabb bizonyítéka a pad elhelyezése – mondta. Voit Eszter a gyártó Monello baby&more tulajdonos ügyvezetője azt szeretné, ha minél többen követnék a példát, és hasonló intézkedésekkel segítenék a családokat országszerte.

Az átadón Dunai Mónika országgyűlési képviselő, a Női Méltóságért albizottság elnöke hangsúlyozta, hogy a kormány az adótörvények és általános intézkedések mellett a közhivatalok és intézmények működtetésében is megnyilvánuló családbarát politikát képvisel. 

A játszótéri eseményen megjelent a népszerű énekes, Baby Gabi is iker fiaival, majd a jelenlévők ajándék sorsoláson is résztvehettek. 

T. K.