Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Átadták a tizenötezredik 60+ kártyát

Újbuda   |   2014, október 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Idősek Világnapja alkalmából a 60+ program tagjait és önkéntes segítőit is ünnepelték a Flamenco Szállóban. Az eseményen a kitüntetések mellett átadták a 15 ezredik 60+ kedvezménykártyát.

Az Idősek Világnapja alkalmából a 60+ program tagjait és önkéntes segítőit is ünnepelték a Flamenco Szállóban. Az eseményen a kitüntetések mellett átadták a 15 ezredik 60+ kedvezménykártyát.Az Idősek Világnapja alkalmából a 60+ program tagjait és önkéntes segítőit is ünnepelték a Flamenco Szállóban. Az eseményen a kitüntetések mellett átadták a 15 ezredik 60+ kedvezménykártyát.Hoffmann Tamás szerint jelentős sikereket ért el az idősek életminőségének javításáért indított 60 plusz program, melynek jelenleg több mint 15 ezer tagja van és 250 programot kínál. Az ünnepségen átadták az Újbuda időseiért elismerő címeket. A kitüntetés olyan személynek vagy vállalkozásnak adományozható, amely elkötelezett az idősek életminőségének javításában. A díjat Törökné Jordán Katalin a 60+ önkéntese és Toldi Tamás, az önkormányzat idősügyi referense kapta, mindketten a 60 plusszon belül végzett kimagasló tevékenységért.

A tizenötezredik 60+ kártyát ezúttal egy idős hölgy kapta. A kártyát amellyel a tagok elsősorban a 60+ programokat látogathatják olcsóbban, minden 60 év feletti igényelheti térítésmentesen. Ezeket az előnyöket erősíti az Idősbarát Vállalkozás Program is, melyben több mint 200 üzlet és szolgáltató vállalta, hogy 5–50 százalék közötti kedvezményt biztosít termékeiből a kártya birtokosának. Az elfogadóhelyek között van élelmiszerbolt, állateledel-üzlet, használható állatorvosnál, de akár optikushoz, vegytisztítóhoz és fodrászhoz is betérhetnek vele, illetve januártól üdüléshez is felhasználható. A 60+ kártya az összetartozást és a programba való belépést is szimbolizálja.

Molnár László alpolgármester a programelemek bővüléséről beszélt. Elmondta, idén legtöbbet az egészségmegőrző programok fejlesztésért tett a kerület, azaz fokozottan támogatták az olyan népszerű mozgásformákat, mint a meridián torna és nordic walking. A testi mellett az idősek lelki egészségének ápolására is figyelmet fordított a kerület, ezért újraindultak a mentálhigiénés programok. Molnár László az idei év nagy előrelépésének nevezte az önkormányzat és a Semmelweis Egyetem együttműködését, melynek értelmében dietetikus és gyógytornász hallgatók végzik majd szakmai gyakorlatukat az idősek körében.

A rendezvény Szilágyi Tibor színművész versekkel és Karinthy Frigyes jegyzetével köszöntötte a megjelenteket, végén pedig Homonnay Zsolt és Polyák Lilla adtak elő musical betétdalokat.

T.D. - ÚjbudaTV