Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 20. péntek, Bernát, Felícia

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Újbuda   |   2014, június 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Mintegy nyolcvanan - köztük hárman újbudaiak - kaptak idén "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2013" elismerést. Tavalyi eredményeikkel a különböző korcsoportokban több mint 460-an pályáztak. Az oklevelet a Magyar Sport Házában adta át Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár.

Mintegy nyolcvanan részesültek elismerésben a Magyar Sport Házában abból a négyszáz fiatalból, akik kiérdemelték a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója 2013" díjat. A díjazottak között, három kerületi gyerek van: 
- Nagy Dorottya Krisztina (Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tanítási Nyelvű Nemzetiségi Gimnázium) Akrobatikus Rock&Roll 
- Zsiborás Luca (Talento-Ház Alapítvány Óvoda, Általános Iskola és AMI) Kézilabda 
- Tóth Dorina (Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola) Kosárlabda 

Az okleveleket Hoffmann Rózsa köznevelésért és Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár nyújtotta át. Hoffmann Rózsa beszélt a sport és a tanulás fontosságáról azok egymást erősítő hatásáról, valamint arról, hogy a magyar fiatalság, a magyar iskola és a magyar sportélet mindig kitermelte a kiválóságokat, akikre méltán lehetünk büszkék. Szerinte a tanulás és a tudás tartást ad, a sport pedig arra is megtanít, hogy a kudarcokat el tudják viselni. 

Simicskó István fontos kormányzati feladatnak nevezte azoknak a feltételeknek a megteremtését, amelyekkel egészséges nemzedéke lehet Magyarországnak. Hangsúlyozta, hogy sportoló nemzetet kell építeni, mert csak így lehet az ország versenyképes a mai világban. A tanulást és a sportot egyformán magas szinten űzőket dicsérve az államtitkár leszögezte: "elismerés jár azoknak, akik már fiatal korukban felismerték az élet igazi értékeit.

Újbuda/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.