Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 19. péntek, Huba

Aranylakodalom Újbudán

Újbuda   |   2022, június 16 - 15:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tisztelettel várjuk azon újbudai házaspárok jelentkezését, akik 2020/2021/2022-ben ünnepelték/ünneplik házasságkötésük 50., illetve 60. évfordulóját és szeretnék azt a polgári házasságkötés szertartása szerint megerősíteni. (A járványügyi helyzet miatt sajnos az elmúlt két évben elmaradt ez a rendezvény, ezért hirdetjük meg a 2020-as évtől.) Az ünnepi pillanatokat rövid műsor és kötetlen beszélgetéssel egybekötött teadélután követi.

Az ünnepélyes fogadalom tervezett időpontja: 2022. szeptember eleje

A rendezvény tervezett helyszíne: Újbuda Önkormányzata Képviselő-testületi terem (1113 Bp., Zsombolyai út 5. fszt.)

Jelentkezési határidő: 2022. augusztus 5.

Jelentkezni lehet a jelentkezési lap kitöltésével személyesen vagy postai úton, illetve e-mailen.

• Személyesen: a recepciókon kihelyezett jelentkezési lap kitöltésével és leadásával (1113 Budapest, Zsombolyai u. 5). A jelentkezési lapot hozzátartozó is kitöltheti.

• Postai úton: a kitöltött jelentkezési lap sima levélben történő postázásával. Beküldési cím: Budapest Főváros XI. Kerület Újbudai Polgármesteri Hivatal, Wochauer Andrea, 1113 Budapest, Bocskai út 39-41.

• E-mailen: a kitöltött jelentkezési lap csatolásával kollégánk számára: wochauer.andrea@ujbuda.hu


A jelentkezési lap megtalálható

• az Újbuda Újságban,

• a Polgármesteri Hivatal recepcióján (Zsombolyai utca 4. és Bocskai út 39-41.),

• valamint letölthető ide kattintva.

A rendezvény pontos időpontjáról és helyszínéről augusztusban meghívólevelet küldünk a jelentkezőknek!


Tisztelettel várjuk jelentkezésüket!


Újbuda Önkormányzata

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egyre többször kell vízhiányra számítani  

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az idei nyár a több mint százhúsz esztendeje nem látott aszály mellett vízhiányt hozott, utóbbi főleg a budapesti agglomerációt sújtotta. Néhány példa: Solymáron ezer háztartás maradt szárazon pár napig, Fót, Csömör, Mogyoród, Gödöllő egyes területein is csak lajtos kocsikból lehetett ivóvizhez jutni július végén. Az ország tizenkét vízügyi igazgatóságából tíz rendelt el vízhiány elleni készültségi fokozatot. De vajon mitől alakul ki vízhiány? Miért pont az agglomerációban van baj? És milyen hatással volt a közművek állapotára a közel tíz éve futó rezsicsökkentés?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.