Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 23. kedd, Lenke

Állati hétvége volt Gazdagréten

Újbuda   |   2015, június 2 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Állatos gyermeknapot rendeztek Gazdagréten május 30-án. Az eseményt a KULTI Gazdagréti Közösségi Ház, a Gazdagréti Összefogás Egyesület és a Gazdagréti Nyugdíjas Szabadidő Klub együtt szervezte.

Gazdagréten sok az állatbarát, főként kutyások ezért a KULTI Gazdagréti Közösségi Ház kifejezetten állatos gyereknapot hirdetett május 30-ra. Molnár Renáta szakmai referens elmondta, megnyerték a Gazdagréti Állatbarát Kört és az Őrmezei Kutyaiskolát akik zenés kutyabemutatót tartottak, a Mopsz Fajtamentők Egyesülete pedig barátságos simogatni való kutyákat vitt a rendezvényre. A Gazdagréti Összefogás Egyesület öt állomásos állatos vetélkedővel készült. Fellépet Misi bohóc, aki nem csak megkacagtatta, hanem meg is tornáztatta az összesereglett gyerekcsapatot, volt csillámfestés, arcfestés, lufi hajtogatás valamint óriásbuborék-bemutató is, ahol ezek készítését lehetett megtanulni.

Gazdagrét 2012-ben vette át Őrmezőtől a Tappancsfal avatásokat, lényege, hogy minden Gazdagréti újszülött lábnyoma és fotója gipszbe öntve kerüljön fel a Gazdagréti Közösségi Ház falára. Az esemény védnöke Király Nóra alpolgármester volt, aki szerint ez a kezdeményezés arra motiválja a szülőket, hogy bekapcsolódjanak a közösségi életbe. A láblenyomatok gazdái automatikusan bekerülnek a Tappacsosok klubjába és részesei lehetnek a közösségi ház programjainak.

H.L.