Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Állati figurák a B32-ben

Újbuda   |   2017, március 10 - 13:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fura állatokat fura szituációkban, dekoratív dísztálakat és szobrokat tekinthetnek meg azok, akik a következő hetekben ellátogatnak a B32 Galéria és Kultúrtérbe. Lublóy Zoltán alkotásaiból március 9-én nyílt kiállítás a Trezor Galériában.

Lublóy Zoltán fiatal designer, aki szereti, ha a tárgyak egyaránt humorosak és használhatóak is. Munkáihoz általában porcelánt használ, de számos kerámia alkotás is részét képezi a kollekcióinak. A köztudatba kaktusz formájú vázájával került, a dizájntárgy a hazai és külföldi magazinok lapjain is feltűnt. Saját márkája egy egyedi, színvonalas, néhol groteszk, ám mégis figyelemre méltó tárgyak csoportját képezi. Az alkotások itthon készülnek, jellegében kézműves tárgyak, csomagolásuknál fontos a környezettudatosság.

A kiállítást megnyitó Mascher Róbert designer, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület elnöke szerint Lublóy Zoltán dekoratív porcelán szobrai, tányérjai egyszerre hordozzák magukban a műfaj kézműves pontosságát és az alkotó szellemes ötleteit. Állatkert című tárlatán egyebek között kedves majmok, szurikáták, fenséges oroszlánok láthatóak.

A kiállítást március 30-ig hétköznaponként 10-18 óra között, a rendezvények függvényében látogatható.

T. K.