Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 22. hétfő, Csilla, Noémi

Állásbörzét rendez a BKIK

Újbuda   |   2015, június 9 - 15:54Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) első alkalommal rendez kétnapos állásbörzét Álláshely - Lehetőséget mindenkinek! címmel. A rendezvény célja, hogy Budapesten a fiatalok, a kis- és középvállalkozások a munkaerőpiacon is megtalálják egymást.

Ötezernél is több látogatót várnak kedden és  szerdán a Bálnába, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara állásbörzéjére. A rendezvényen több száz cég, több ezer aktuális állásából válogathatnak az érdeklődők. A börzét roadshow előzte meg; két hónapig a BKIK álláshelyi buszjárata hetente 3-4 alkalommal a főváros forgalmas utcáin, közterületein gyűjtött önéletrajzokat, amelyek bekerültek a kamara álláshely.hu oldalának adatbázisába.

Lenner Áron, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkár sajtótájékozatón elmondta, az ilyen rendezvények hozzájárulnak a foglalkoztatás bővüléséhez. Hangsúlyozta, Magyarországon jelentős szerepet töltenek be a kis- és közepes vállalkozások a foglalkoztatásban, a versenyszféra munkavállalóinak több mint 70 százalékát alkalmazzák.
A főváros támogatja a kamara munkaerő-piaci kezdeményesét, mert az a foglalkoztatás bővülését segíti, és hozzájárul a város fejlődéséhez - mondta Szeneczey Balázs budapesti főpolgármester-helyettes.

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumának elnöke arról beszélt, hogy hamarosan megjelenik a főváros gazdaságélénkítési és munkahelyteremtési stratégiája, amely segíti a foglalkoztatást. Elmondta, Budapesten a kkv-k a versenyszférában az alkalmazottak 69 százalékát foglalkoztatják.