Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Állásbörze Újbudán

Újbuda   |   2017, október 20 - 10:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hetedik alkalommal szerveztek állásbörzét a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, az érdeklődőknek több mint 40 munkáltató kínálta az álláslehetőségeket október 17-én. A börzét Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztály és Budapest Főváros Kormányhivatalának IX. Kerületi Hivatala tette lehetővé.

Az állásbörze célja, hogy elősegítse a munkaadók és álláskeresők közötti kapcsolatfelvételt, és hogy alkalmat biztosítson munkaerőpiac szereplőinek a közvetlen és személyes találkozásra. A VEKOP-8.1.1-15 „Út a munkaerő-piacra” elnevezésű kiemelt projekt keretén belül támogatják a 25 év feletti álláskeresőket és inaktívakat, különösen az alacsony iskolai végzettségűeket. A munkanélküliek képzéseken vehetnek részt, tanácsot kapnak a megfelelő önéletrajz elkészítéséhez, és akár lakhatási támogatásban is részesülhetnek. Csete László projektmenedzser elmondta, céljuk, hogy minél többen elhelyezkedjenek a munkaerőpiacon.

Hoffmann Tamás polgármester szerint Újbudán alacsonyabb a munkanélküliek aránya mint más  kerületekben, az állásbörze pedig már hagyománnyá vált. - Továbbra is fontos, hogy az ilyen alkalmakkal segítsék a munkáltatók és az álláskeresők helyzetét – mondta.

Az állásbörzén 40 munkaadó több mint 2100 álláslehetőséget kínált a potenciális jelöltek részére. Az álláskeresők körében nagy volt az érdeklődés, a rendezvény befejezéséig folyamatosan érkeztek, 358 fő írta alá a jelenléti ívet, közülük 236 álláskereső adott le értékelhető kérdőívet.

A kérdőívek feldolgozott adatait és a rendezvény beszámolóját ITT tekintheti meg.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.