Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 3. hétfő, Helga

Ajándéközön a nagycsaládosok karácsonyán

Újbuda   |   2015, december 14 - 11:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Játékautókat, babákat, társasjátékot hozott a Jézuska a fa alá a nagycsaládosok karácsonyi ünnepségén december 12-én, szombaton a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában. A meglepetéseket a polgármester adta át, miközben Mikulás és rénszarvas ruhába öltözött emberek osztogatták a szaloncukrokat. A rendezvényről minden család egy-egy karácsonyi finomságokkal megrakott táskával távozott.

Rénszarvas ruhában köszöntötték a nagycsaládosokat a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskolában a hagyományosan megrendezett karácsonyi ünnepség alkalmából. A bejáratnál szaloncukrot, narancsot, banánt kaptak a gyerekek. Ez azonban még csak a kezdet volt. A kézműves foglalkozásokon karkötőt készítettek, a Rutkai Bori koncerten táncolhattak, a tombolán különleges ajándékokat kaphattak. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a különlegességeket az önkormányzat és a kerületben található kis- és középvállalkozások, valamint multinacionális cégek közötti baráti viszonynak köszönhetően, összesen 19 vállalat adományaiként vehették át (a támogatók listája csatolt fáljban található).

Újbuda családbarát politikájának köszönhetően a sokgyermekes családok évek óta együtt ünnepelhetnek. Az önkormányzat különösen ügyel arra, hogy minden ünnep alkalmából ajándékokkal, és különleges események, programok szervezésével támogassa őket, illetve szerezzen számukra örömöt – mondta Király Nóra alpolgármester.

Az ünnepségen Molnár László alpolgármester szintén a sokgyermekes szülőket segítő, őket és gyermekeiket érzelmileg támogató hagyomány fontosságáról, annak folytatásáról szólt.

A rendezvény végén minden család egy-egy karácsonyi finomságokkal megrakott táskával távozott. A résztvevők a szatyrokban beiglit, gyümölcsöket és tartós élelmiszereket találhattak.

TK

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.