Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 20. csütörtök, Rafael

Adj életjelet!

Újbuda   |   2021, július 2 - 12:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az ARC leginkább az évente megrendezett közérzeti pályázatról és kiállításról ismert. 2000 óta a kreativitás szabadságáról szól, és már huszonegy esztendeje ilyen gondolatokat bemutató, véleményformáló kulturális eseményként vesz részt a társadalmi folyamatokban. Az ARC fő támogatója idén is Újbuda.

2020 óta a Bikás park a helyszíne a rangos kulturális-művészeti eseménynek, az ARC kültéri plakátkiállításnak. Az idén huszonegy éve létező ARC ma már hagyománnyal rendelkező része a budapesti kulturális kínálatnak, az évenkénti esemény a leglátogatottabb köztéri kiállítás Magyarországon, de jelentősége ezen is túlmutat. Évről évre pályázatot hirdetnek a szervezők, és arra hívják fel az alkotók figyelmét, hogy bárki pályázhat, akinek megosztásra szánt gondolatai vannak arról, hol tartunk, hova törekszünk, mit gondolunk a körülöttünk lévő világról. Milyen ötletek, elképzelések, víziók vannak a lehetőségeinkről? 2020-ban 766 pályamű legjobbjait mutatta be a tárlat, a második díjat az Újbuda TV munkatársának, Sipos Zoltánnak ítélte oda a szakértő zsűri, a régi Index eltűnését megjelenítő művéért.
„Nem kell ehhez erő, hatalom, pénz. Elég vagy te, az ötleted, a pályázatod és a részvételed az idei ARC kiállításon.” – olvasható az ARC 2021-es felhívásában. Idén a hívószó – talán nem véletlenül, egy világjárvánnyal a hátunk mögött – az Életjel.
„Nehéz időkön vagyunk túl, mindenki megélte a veszteséget. Van, aki a munkáját, a megtervezett jövőjét, a vállalkozását veszítette el, van, aki a szomszédját, a barátját, rokonát, de ha csak az ismerősének az ismerősét, már az is több a soknál. Itt az ideje, hogy magunkhoz térjünk: a kreativitás, az emberiesség és az érzékenység a mi erőnk. Pusztán a létezésünk, az életünk jelei, a leheletünk, a testhőmérsékletünk, az érintésünk, a látásunk és persze leginkább a kreativitásunk az, amivel hangot adhatunk annak, amiben hiszünk” – áll a kiírásban.
Az Életjel témaköréhez szorosabban vagy csak távolról kapcsolódó munkák leadási határideje 2021. július 27. De nem csupán a meghatározott témában várják a szervezők a jelentkezéseket, az alkotói szabadság jegyében bárki pályázhat más ötlettel, témával is.
Ősszel pedig ismét Újbudán, a Bikás parkban találkozhatunk a legjobb művekkel az ARC 2021 kültéri plakátkiállításon.
Újbuda

Címkék: