Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. hétfő, Fatime

A38 - kiállítás a Diákhitel Központ művészeti pályázatának anyagából

Újbuda   |   2016, december 13 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fogyatékkal élők esélyegyenlőségének megvalósíthatóságát vizsgálja a Diákhitel Központ Zrt. (DHK) idei képzőművészeti pályázata, amelynek legjobb munkáiból az A38 Hajó kiállítóterében nyílt tárlat hétfőn.

A Képző elnevezésű pályázat első díját Gulyás Levente, a Kaposvári Egyetem hallgatója nyerte el, a második helyezett Sivák Zsófia (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem) lett, a harmadik díjat pedig Tétényi Gabriella (Pécsi Tudományegyetem) vehette át a tárlat megnyitóján.
Bugár Csaba, a DHK vezérigazgatója az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy ötödik alkalommal hirdették meg a pályázatot közép- és felsőfokú oktatásban tanulók számára. A kiírás idei témája: hogyan segíthető elő a fogyatékkal élők társadalmi elfogadottsága és az esélyegyenlőség megvalósítása?
A cégvezető szerint a pályázattal a diákok széles körét sikerült megszólítani: 122 pályázó csaknem 350 művel jelentkezett, művészeti képzésben résztvevők, középiskolások, fővárosi és vidéki egyetemek hallgatói egyaránt.
A DHK pályázata minden évben lehetőséget akar biztosítani arra, hogy a fiatalok markáns véleményt fogalmazzanak meg a társadalom fontos kérdéseivel kapcsolatban - hangsúlyozta Bugár Csaba, aki szerint a fiatalok ezúttal is meglepő nyitottsággal fordultak az érzékeny téma felé.

MTI