Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 18. kedd, Arnold, Levente

A vendéglátókat látták vendégül

Újbuda   |   2017, október 30 - 12:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Október 27-én az Albertfalvi Közösségi Házban Szabolcs Attila, Albertfalva és Kelenvölgy országgyűlési képviselője azokat a szülőket látta vendégül, akik rendszeresen befogadták otthonukba a nyári honismereti táborba érkező, kárpátaljai gyermekeket.

Az Albertfalvi Keresztény Társas Kör (AKTK) 2010 óta szervezi a kárpátaljai 9-14 éves magyar gyermekeknek honismereti táborát. Vendéglátóik főként a Don Bosco iskolába járó gyermekek szülei közül kerülnek ki, hiszen az oktatási intézmény a kezdetektől segíti a tábor szervezését.

A táborozás során a gyermekek a magyar történelem és kultúra Budapesten található emlékeivel ismerkedhetnek meg. A Nagyszőlősi járásból érkező magyar gyermekek közül a szórványban élők az iskolában nem is tanulhatnak magyar történelmet, irodalmat, de a többiek is sok élménnyel és hasznos tudással térnek haza a budapesti vendégségből.

A program megrendezésének feltétele a gyermekek családoknál történő elhelyezése. Bár a tábor eddig is sok elismerést és támogatást kapott, a vendéglátó családoknak csak a szervezők és a küldő családok köszönete jutott, pedig ezek a szülők tevékenységükkel, valamint a határon túl élő diákokkal és tanáraikkal kialakított személyes kapcsolataikkal a kormányzat politikájának abszolút hitelességét igazolják.

Ennek elismerésére és a köszönet kifejezésére Albertfalva országgyűlési képviselője Szabolcs Attila – aki egyúttal az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke is – fogadást adott a közösségi házban, ahová két kárpátaljai szervező és két korábbi vendég-gyerek is érkezett az ünnepi alkalomra..

A vendéglátókat Albertfalva és Kelenvölgy országgyűlési képviselőjén kívül Kristóf József, az AKTK elnöke is köszöntötte, majd jó hangulatú vacsora közben felidézték azt a sok-sok élményt, emléket, amellyel a kárpátaljai gyermekek ajándékozták meg a befogadó szülőket.

D.B.S.

Fotó: Gere Tibor