Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. vasárnap, Konrád

A természet akkor is szép

Újbuda   |   2021, október 29 - 09:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A magyar festészet napja alkalmából nyílt kiállítás A természet akkor is szép címmel Csák József munkáiból október 19-én az Albertfalvi Közösségi Házban (AKH). A tárlatot László Imre, Újbuda polgármestere nyitotta meg.

Ünneplő barátok, művész- és pályatársak népes tábora fogadta az Albertfalvi Közösségi Házban Szincsák József, művésznevén Csák József festménykiállításának megnyitóját. Színcsák József a Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett építészmérnöki diplomát, ma is ott tanít mint egyetemi docens. Tanári és szakmai munkái mellett aktívan fest, több önálló és csoportos tárlata volt már. Ezek mellett énektanulmányokat is folytatott az 1980-as évek közepétől. Ekkor vette fel a Csák József művésznevet.
– Nagyon szeretem a vizet, a hatalmas felületeket, a nyugalmat, szeretem a csendéleteket, az összerakott kis tárgyakat, amikből kis kompozíciók jönnek létre – mondta a kiállítás anyagáról a művész. – A természet, a világ akkor is szép, ha az ember szépen, vagy akár nem szépen festi meg, meg akkor is szép, ha elrondítja, meg akkor is szép, ha nem törődik vele – vallja Csák József.
A természet akkor is szép című tárlat november 12-éig látható hétköznapokon 10–19 óráig az Albertfalvi Közösségi Házban.