Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. szerda, Elemér

A Spin-Off Klub is a Sziget Fesztiválon volt

Újbuda   |   2017, augusztus 16 - 09:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén 25. születésnapját ünnepelte a Sziget Fesztivál, amely az eltelt idő alatt hatalmas fejlődésen ment keresztül. Európa egyik legnépszerűbb fesztiválját tömegesen látogatják a fiatalok, külföldiek pedig ezrével költöznek a Hajógyári-szigetre, hogy egy hétig gondtalanul szórakozzanak. A Spin-Off Klub idén is sátrat vert, hogy előadásokkal, kvízekkel buzdítsa a fesztiválozókat vállalkozásra.

A Sziget Fesztivál Civil falujában állított sátrat idén is az újbudai Spin-Off Klub. Kerékgyártó Gábor vállalkozásfejlesztési tanácsnok úgy véli, a legtöbb fiatalt talán az ingyenesen használható csocsóasztal vonzotta oda, viszont a vállalkozással kapcsolatos érdekes előadások tartották ott. Dietrich Péter a Hiventures Kockázati tőkealap munkatársa a kockázati tőkealap igénylésének előnyeiről és hátrányairól beszélt, valamint felhívta a figyelmet a cég inkubációs programjára. A sátor mellett a SAPP tánccsapat kortárstánc előadást, majd meséltek múltjukról és jelenükről, valamint a táncosok életéről.

A Spin-Off Klub vendége volt Petheő Attila, akit idén választottak az év oktatójának a Corvinus Egyetemen, továbbá a Nylon Group és Susánszky Ádám a Zing Burger társtulajdonosa.

A KözPont Kft. közreműködésével bárki a Pont Magazin címlapjára kerülhetett ingyenes greenbox fotójával. A Sziget történelmi kvízt külföldiek és magyarok egyaránt szívesen kitöltötték, amiért cserébe Újbuda Önkormányzata jóvoltából különböző fesztiválkellékeket - kézfertőtlenítőt, legyezőt vagy éppen sebtapaszt - vihettek magukkal.

A Sziget Fesztivál lényegegesen több egy hétnapos koncertsorozatnál, a résztvevők workshopokra, színházi előadásokra, táncműsorokra, pódiumbeszélgetésekre is ellátogathattak a koncerteken kívül. A „szabadság szigetén” minden megtalálható, ami az élethez szükséges: drogéria, éttermek, fodrászat, boltok, sőt sportpálya és strand is a fesztiválozók rendelkezésére állt. A belépéskor minden látogató „állampolgárnak” érezhette magát, térképpel és a részletes programleírással ellátott útlevélbe írhatta be saját adatait. 1993-ban még csak 43 ezer látogatója volt a rendezvénynek (akkor nevén Diákszigetnek) és a bérlet ára is csupán 1800 forint volt. Ezzel szemben 2016-ban már 441 ezren szórakoztak, a bérlet ára pedig több tízezer forint volt.

H. S.