Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 25. szombat, Vilmos

A Mikulás volt a sztárvendég a Bikáson

Újbuda   |   2021, december 6 - 15:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szánkózással és hóember­építéssel indult advent második vasárnapja a Bikás parkban. Leesett az első hó, így az újbudai adventi vásár közönsége tökéletes hangulatban várhatta a Mikulást. A gyerekek színpadi műsorokkal és játszóházzal hangolódhattak a nagyszakállú érkezésére, akivel még fotózkodni is lehetett.

Délelőtt rénszarvascastinggal indult a műsor, így a közönség többsége felszarvazva léphetett színpadra, remélve, hogy húzhatja majd kicsit a Mikulás szánját. De ez a móka is csak a várakozás izgalmát fokozta. Sok hívogatás után végre megérkezett a nagyszakállú, akit a gyerekek hol kitörő lelkesedéssel, hol megilletődve fogadtak. Egy-két jó szó, intelem és csokiosztás után a Mikulás átköltözött egy hatalmas karácsonyi ajándékdobozt formáló konténerbe, ahol kandalló előtt ülve fotózkodott a résztvevőkkel.
A gyerekek ezután a Mikulás-játszóház játékaival foglalhatták el magukat. Kipróbálhatták a célba dobást hógolyóval, a hóember-öltöztetést, a naphoz illő memóriajátékot, póniciklizni és hóember-lengőtekézni is lehetett. A Mikulás-kvízen ajándékot is nyerhettek, majd feladhatták kívánságaikat a Jézuska-postán.
Közben zajlott az élet a parkban felállított korcsolyapályán, a kerületiek számára ingyenes lehetőségért néha még sorban is kellett állni. A körzet önkormányzati képviselője, Budai Miklós – miután meggyújtotta advent második gyertyáját – úgy összegezte, hogy szerinte a legjobb döntés volt a vásárt a Bikás parkban megrendezni. – Közelebb akartuk hozni az ünnepet a kelenföldiekhez és az albertfalvaiakhoz, mert az Allee melletti vásár nem ér el minden kerületi lakót – tette hozzá. A látogatók a Bikás parkban is válogathattak a kézműves kiállítók, a finomságok készítői és az ajándékos faházikók kínálatából.

T. D.


Köszönjük a rászoruló gyermekek és a nagycsaládosok karácsonyához nyújtott nagylelkű támogatásokat:

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kiteljesedés plakátokon  

Karinthy Márton – Karinthytok; Harcsa Veronika – Kassák-koncert; Grecsó Krisztián, Kollár-Klemencz László, Oltai Kata – Formabontók. Az elmúlt több mint öt évben egyebek közt ezekhez a XI. kerület kulturális helyszínein bemutatott előadásokhoz készített plakátokat Kollányi Julianna, az Újbuda újság tördelője és tervezőgrafikusa.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.