Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. szombat, Ottó

A legkisebbek fogták a malac farkát

Újbuda   |   2014, március 4 - 22:55Nyomtatóbarát változatSend by email

Disznóvágás volt a Tamás Bátya Kunyhója piacon. A résztvevők egy igazi, hamisítatlan vidéki disznótort élményét élhették át hurkatöltéssel, ízes falatokkal és termelői kirakodóvásárral egybekötve.

A falusi életmód évszázadok alatt kialakult szokásait, hagyományait elevenítette fel a Tamás Bátya Kunyhója piac hétvégi rendezvénye a Hamzsabégi úton.

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár és Verebélyi Tamás a piac tulajdonosa áldomással kezdték a napot. Ezt követően a környék lakóival együtt idézték fel, hogy hogyan zajlik vidéken egy hamisítatlan disznóvágás, a visítástól a sült hurkáig. Mindenki meglepetésére a városi gyerekek olyan lelkesedéssel kapcsolódtak a munkába, mintha mindig is ezt csinálták volna: a disznóperzselés után kefét ragadtak és együtt súrolták a malac bőrét.

Verebélyi Tamás és felesége - megelégelve a kereskedelmi multik világát - pár éve otthagyták jól fizető állásukat, házukat kisebbre cserélték és megalapították a Tamás Bátya Kunyhóját, hogy bizalomra, minőségre építve létrehozzák a hagyományos magyar ízek és élelmiszerek piacát. Céljuk, hogy nevük igazi védjeggyé váljon, ezért minden árustól, termelőtől megkövetelik a kiváló minőséget.

Igazodnak a rohanó nagyvárosi életmódhoz, hiszen előzetesen - telefonon vagy interneten - leadott bevásárlólista alapján összekészítik a kért árut, megspórolva ezzel az órákig tartó bevásárlást vevőiknek. Céljaik között szerepel, hogy mielőbb webáruházzal és házhoz-szállítással bővítsék szolgáltatásaikat.

HL (2014. 03. 04.)

A legkisebbek fogták a malac farkát