Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 28. kedd, Levente, Irén

A legjobb tízben a kerületi kosarasok

Újbuda   |   2022, május 13 - 10:33Nyomtatóbarát változatSend by email

A kilencedik helyen zárta április utolsó napjaiban az első osztályú női kosárlabda-bajnokságot a ELTE-BEAC Újbuda, miután a Cegléd, a Szigetszentmiklós és a Pécs csapatát megelőzve megnyerte az NB I alsóházi rájátszását.

– Jó közösség alakult ki, amelynek nehéz búcsút inteni, bármit is hozzon a jövő. Szeretnénk megköszönni mindent a szurkolónknak, én pedig külön köszönöm a vezetőségnek, hogy lehetőséget adott, és a lányoknak, hogy ebben partnerek voltak – értékelt a BEAC honlapján a hosszú szezon után Horváth Bianka edző, nem titkolva, hogy kicsit fájt a szíve, amikor az utolsó, Cegléd elleni meccset lefújta a bíró. – Összességében nagyon szép szezont zártunk, és ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki ezalatt szurkolt nekünk, támogatott minket – nyilatkozta szintén a honlapon Mérész Beatrix bedobó.
A gárda számára ezzel véget ért a 2021/2022-es évad, de májusban is lehet szurkolni újbudai kosarasoknak. Székely Norbert szövetségi kapitány két BEAC-játékost is behívott a női válogatott háromhetes összetartására, illetve felkészülési mérkőzéseire. A székesfehérvári edzőtáborban, valamint a portugálok elleni meccseken először húzhatja magára a nemzeti színű mezt Boros Júlia, míg Mérész Beatrix ötödik alkalommal kapott meghívót.

A válogatott programja:
Edzőtábor május 9–29., Székesfehérvár
Felkészülési mérkőzések: május 18., 19., 20., Portugália–Magyarország (mindhárom Lissza­bonban)

Fotó: facebook.com/beackosar