Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. szombat, Konstantin

A kerületi gyorsasági motoros remekelt Imolában

Újbuda   |   2014, május 16 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Egyre nagyobb sikereket ér el az újbudai gyorsasági motoros, Németh Balázs. Pályája töretlen, 2007 óta állandó résztvevője a világ legrangosabb versenyeinek: a Motogp-nek, és a Superbike világbajnokságnak. Pályafutása során 93 világbajnoki pontot szerzett, ezzel minden idők 4. legeredményesebb motorosa. Superstock 1000 kategóriában legközelebb június 22-én Misanóban lép újra pályára.

A nagy múltú olasz csapat, a Pedercini Racing Team pilótájaként kezdte meg idei világbajnoki szezonját Németh Balázs gyorsasági motoros. Felkészülése sikeres volt, három alkalommal tesztelhetett új Kawasaki ZX 10R motorjával.

A múlt hétvégén Imolában harmadszor gurultak pályára a superbike vb superstock 1000-es kategóriájának pilótái. Ezt megelőzően a spanyolországi Aragonban, és a hollandiai Assenben is összemérték tudásukat. Ez utóbbiban okos, érett versenyzéssel a top 10-ben végzett.

- Imolában két éve a supersport 600-as kategóriában hetedikként haladtam át a célvonalon. Ez az emlék, illetve az előző futamon elért top 10-es eredményem bizakodóvá tett. Pénteki első pályára lépésem is ezt az érzést erősítette, hiszen 9. helyezéssel kezdtem. A későbbiek során azonban egy kisebb megtorpanás következett. Míg ellenfeleim folyamatosan gyorsultak, nekünk nem sikerült orvosolni egy a futóművel kapcsolatos problémánkat: féktávokon kezelhetetlen volt a motorom. A 21. helyre csúsztam vissza. Időmérő edzés előtt telemetriás mérnököm, szerelőim és a futómű asszisztenciát adó Andreani mérnökei jó döntést hoztak. Megtalálták a közel ideális beállításokat és a kilencedik rajtkockából kezdhettem a vasárnapi futamot – mondta a sportoló.

A gyorsasági motorosnak a jó rajt után megőrizte versenypozícióját. Hatos bolyban motorozott több körön keresztül. Rengeteg akció és pozíciócsere történt csoporton belül. Az ellenfelek által agresszív motorozással kikényszerített nagy tempó erősen igénybe vette a gumiköpenyeket. Motorja csúszkálni kezdett, ezért a verseny második felében az addig megszerzett hetedik pozíció őrzésére fordította elsősorban a figyelmet. Kemény harc után végül hatodikként intették le a verseny végén Németh Balázst.

- Hálás vagyok a körülöttem dolgozó teamnek, hogy lelkesedésük a kisebb nehézségek ellenére is megmaradt és a futamra egy versenyképes motort raktak össze. Csapatom elégedett a teljesítményemmel, és az első futamon elszenvedett bukás kudarcán is sikerült túltenni magam. Versenyről versenyre javulnak eredményeim, tizenhét pontommal az összetett pontversenyben a tizenegyedik helyre léptem előre – összegezte eredményeit a versenyző.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.