Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. péntek, Albin

A képviselő szerint... – Molnár László

Újbuda   |   2020, szeptember 25 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mit ér az adott szó? – Molnár László önkormányzati képviselő véleménye.

Egy évvel ezelőtt dr. László Imre aláírásával vállalta, hogy a Diószegi úti játszóteret kétszeresére növeli (akár kisajátítás útján is). Azt is vállalta, hogy a volt ÉMI-telken épülő ingatlan a Diószegi úti lakóépületek magasságát és sűrűségét nem haladja meg. A dokumentum szerint az akkori polgármesterjelölt ezt mind a 17 ellenzéki képviselőjelölt nevében tette. Eltelt egy év, eljött annak az ideje, hogy az adott szavát betartsa a polgármester úr és képviselőtársai.
A képviselő-testület elé kerül az az építési szabályzat, amely meghatározza Újbuda beépítését az elkövetkező évekre. Hova, mekkora épületeket lehet emelni, mennyi parkolóval, mekkora zöld felülettel stb.
Eljött annak az ideje, hogy az ígéreteket betartsák. Vajon az itt élő emberek vagy a befektetők érdekei fognak érvényesülni? Megállítják-e például a Feneketlen-tó beépítését, vagy mint a Hamzsabégi parknál, cserben hagyják újra a civileket. A Hamzsabégi parknál szó szerint megígértek „fűt-fát”, de amikor a tényleges döntésre, cselekedetre lenne szükség, mégis kihátrálnak.
Engem még úgy neveltek, hogy amit megígérek, azt tartsam is be. Mint jogász megtanultam, hogy a római jog elterjedése óta az írásbeliségnek különös jelentősége van. Adva van egy szituáció, amikor van adott szó, van aláírt nyilatkozat – már csak az kell, hogy a polgármester, az alpolgármesterek és társaik is betartsák, amit ígértek.
Nagy a felelőssége egy kerületi képviselőnek, vajon szavahihető-e? Ez a döntés teljes egészében a kerületi emberekről szól. Ebben a vitában nincs kormány, nincsenek pártok, nem lehet senkire mutogatni. Egy döntés van: betartjuk-e az adott szavunkat vagy nem.
„Az élet ígéret – teljesítsd!” – Teréz anya

Címkék: