Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

A képviselő szerint...- Görög András

Újbuda   |   2020, június 19 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Több mint 3000 segítségkérésre reagáltunk - Görög András véleménye.

Az elmúlt pár hónap szokatlan időszak volt mindannyiunk számára. Egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott sokak élete, hirtelen olyan feladatokat kellett megoldanunk, amelyekre korábban nem is gondoltunk, gondolhattunk. Néhány nap alatt létrehoztunk egy call centert, ahol a kerület lakói segítséget, információt kaphattak az önkormányzattól. Az elmúlt időszakban több mint háromezer hívás futott be ide, elsősorban az idősebbektől, a szociális terület munkatársai, az egyéni képviselők és segítőik folyamatosan ellátták a segítségre szorulókat. Bevásároltunk, gyógyszereket váltottunk ki, postára mentünk, sokszor pedig csak beszélgettünk egyedül otthon maradt idős társainkkal, lelki támaszt nyújtva nekik.
Már korábban előkészítés alatt volt egy újbudai mobilalkalmazás, de a kialakult helyzetre tekintettel kiadtunk egy „nulladik” verziót amely alkalmas volt segítségkérésre, fontosabb információk, hírek megtekintésére. Hamarosan elkészül az applikáció továbbfejlesztése, így alkalmas lesz például közterületi problémák, hibák bejelentésére, események nyomon követésére is.
Az elmúlt hetekben Újbuda országgyűlési képviselőjével, Molnár Gyulával és az albertfalvai önkormányzati képviselőkkel közösen több családnak segítettünk kisebb ajándékcsomaggal.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.