Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 21. kedd, Konstantin

A gazdagréti piacon is járt a Mikulás

Újbuda   |   2015, december 10 - 10:58Nyomtatóbarát változatSend by email

Óriási tömeg gyűlt össze a Gazdagréti piacon december 5-én, mert hogy a kisgyerekek személyesen is találkozhassanak a Mikulással. A csomagok elkészítéséhez a környék és a piac vállalkozói is hozzájárultak.

Közös énekléssel csalogatták a gyerekek a hosszú úton megfáradt Mikulást a gazdagréti piacon. A télapó végül megérkezett és pásztorbotjára támaszkodva köszöntötte Gazdagrét lakót. A kicsik sorra a Mikulás elé járultak, ki csillogó szemmel, ki megszeppenve hallgatta a kedves, de olykor dorgáló szavakat. Több mint 150 gyerekről érkezett jellemzés a Télapó postaládájába. A legtöbb szülő jó ötletnek tartja, hogy a gyerekek találkozhatnak a Mikulással. - Hetekkel ezelőtt elkezdtük hirdetni iskolákban, óvodákban, hogy a szülők írjanak pár sort gyermekeikről, ha szeretnék, hogy személyre szólóan köszöntse őket a Mikulás – mondta Király Nóra alpolgármester.

Az egyik szülő, Seres-Radnay Krisztina tavaly segítőként is részt vett az eseményen. Elmondta, hogy a gyerekek minden évben nagy szeretettel jönnek, ki bátran, ki bátortalanul, de végül boldogan távoznak, miután mindenki megkapja csomagját a Mikulástól.

H.L.