Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. csütörtök, Andrea, Ilma

A Budafoki út megújulásával kapcsolatban vár véleményt a BKK

Újbuda   |   2020, május 14 - 13:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közösségi tervezéssel újulhat meg a Budafoki út Szent Gellért tér és Bogdánfy utca közötti szakasza az következő években. A BKK most a fejlesztési változatokkal kapcsolatban kéri ki az érintettek véleményét.

A Budafoki út Szent Gellért tér és Bogdánfy utca közötti szakasza felújításának döntéselőkészítő tanulmánytervét a Budapesti Közlekedési Központ megbízásából, Újbuda Önkormányzatával együttműködve az Értékterv Kft. készíti. A korábban beérkezett javaslatokat, észrevételeket feldolgozták, a helyszíni kitelepüléseken, lakossági megbeszéléseken elhangzottakat befogadták, valamint felmérték az adott útszakaszon a gyalogosan, a kerékpárral, illetve az autóval közlekedők számát. A vizsgálatok legfontosabb eredményeinek részletesebb összefoglalója a www.budafokiut.hu oldalon érhető el.

A vizsgálatokat követően meghatározták a Budafoki út lehetséges fejlesztési irányait, ez alapján három, érdemben különböző javaslatot fogalmaztak meg. A BKK a környéken közlekedők véleményének figyelembevételével tanulmánytervet készíttet a tervezővel arról a változatról, amelyik a legtöbb érintett támogatását elnyeri.

Kérik az érintetteket, hogy segítsék a Budafoki útmegújítását, a https://forms.gle/rAq1mQ1a4my25Rey5 oldalon írják le véleményüket és szavazzanak a problémafeltárás alapján meghatározott fejlesztési változatokról.