Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 19. vasárnap, Ivó, Milán

85 éves tűzoltót köszöntöttek

Újbuda   |   2018, augusztus 6 - 13:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Megszólalt egy tűzoltóautó szirénája július 24-én a Badacsonyi utcában, de ezúttal nem káresethez vonultak a katasztrófavédelem munkatársai. Busa László nyugalmazott tűzoltó ezredest köszöntötték születésnapján a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai.

Busa László 1961-ben lépett a kötelékbe, a Tűzoltó Tiszti Iskola elvégzése után előadóként kezdte meg sok évtizedes karrierjét a Tűzoltóság Országos Parancsnokságának Szolgálati és Kiképzési osztályán. Sok káresetnél nyújtott segítséget, 1978-ban már parancsnok-helyettesként dolgozott. Ebben az évben részt vett a Boráros téri HÉV katasztrófa mentési munkálatainak irányításában is. Kiemelkedő szakmai munkáját számos kitüntetéssel, rendfokozattal jutalmazták. 1988-ban, nyugdíjazásának évében, ezredesi rangot ért el. Busa László és felesége csaknem 60 éve él Újbudán.

Palotai Zs. Gábor ezrdes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságának szakmai főigazgató-helyettese szerint fontos, hogy jeles alkalmakkor meglátogassák a régi kollégákat. Hálásak, hogy tanulhattak tőlük, hogy munkájukkal, kitartásukkal lehetővé tették a katasztrófavédelem egyre magasabb színvonalú működését.

D. B. S.