Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 30. kedd, Janka, Zsanett

30 éves a Szent Imre idősek klubja

Újbuda   |   2017, október 12 - 11:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harminc évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit vendégei előtt a Szent Imre Idősek Klubja. A jeles évfordulót az Idősek világnapjához kapcsolódóan színes nosztalgiaműsorral ünnepelték a klub dolgozói, tagjai és a kerület vezetői.

- Életminőségünk javítása a legfontosabb célunk, akárhány évesek is legyünk. Ha van olyan erő, amiért érdemes küzdenünk, akkor bármit le tudunk győzni. Épp ezért fontos, hogy soha ne adjuk fel, küzdjünk a számunkra fontos dolgokért - ezekkel a szavakkal köszöntötte a Szent Imre Idősek Klubjának tagjait Simicskó István honvédelmi miniszter. A tagok közül sokan már évtizedek óta látogatják a helyet. A politikus szerint a klub az emberi lét legnehezebb pillanataiban tud segítséget nyújtani, összetartja azt a generációt, akik a legnagyobb bölcsességgel és élettapasztalattal rendelkeznek. Hoffmann Tamás polgármester kitért az önkormányzat által biztosított idősbarát szolgáltatásokra is, amelyek segítenek a szenior korú lakosoknak abban, hogy tartalmas, aktív életet éljenek nyugdíjas korukban is. A 60+ program méltán népszerű eseményei a közösségi élet erősítését tűzték ki célul. - Reméljük, hogy ezekkel a programokkal mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az idősebbek tovább maradjanak velünk - fogalmazott a kerületi vezető.

A két politikus egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedett a klubnak. A jubileumi műsorban felcsendült a helyi énekkar előadásában az idősek himnusza és a klub indulója is, elhangzott két személyes beszámoló is az idősek mindennapjairól, majd egy tánccsoport szórakoztatta a közöséget. Az esemény ünnepi tortázással zárult.

K. A.