Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

30 éves a Szent Imre idősek klubja

Újbuda   |   2017, október 12 - 11:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harminc évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit vendégei előtt a Szent Imre Idősek Klubja. A jeles évfordulót az Idősek világnapjához kapcsolódóan színes nosztalgiaműsorral ünnepelték a klub dolgozói, tagjai és a kerület vezetői.

- Életminőségünk javítása a legfontosabb célunk, akárhány évesek is legyünk. Ha van olyan erő, amiért érdemes küzdenünk, akkor bármit le tudunk győzni. Épp ezért fontos, hogy soha ne adjuk fel, küzdjünk a számunkra fontos dolgokért - ezekkel a szavakkal köszöntötte a Szent Imre Idősek Klubjának tagjait Simicskó István honvédelmi miniszter. A tagok közül sokan már évtizedek óta látogatják a helyet. A politikus szerint a klub az emberi lét legnehezebb pillanataiban tud segítséget nyújtani, összetartja azt a generációt, akik a legnagyobb bölcsességgel és élettapasztalattal rendelkeznek. Hoffmann Tamás polgármester kitért az önkormányzat által biztosított idősbarát szolgáltatásokra is, amelyek segítenek a szenior korú lakosoknak abban, hogy tartalmas, aktív életet éljenek nyugdíjas korukban is. A 60+ program méltán népszerű eseményei a közösségi élet erősítését tűzték ki célul. - Reméljük, hogy ezekkel a programokkal mi is hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy az idősebbek tovább maradjanak velünk - fogalmazott a kerületi vezető.

A két politikus egy-egy ajándékcsomaggal kedveskedett a klubnak. A jubileumi műsorban felcsendült a helyi énekkar előadásában az idősek himnusza és a klub indulója is, elhangzott két személyes beszámoló is az idősek mindennapjairól, majd egy tánccsoport szórakoztatta a közöséget. Az esemény ünnepi tortázással zárult.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.