Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Sas-hegyi szemétgyűjtés

Újbuda   |   2011, május 3 - 17:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Lelkes szemétgyűjtőknek köszönhetően több tonna hulladéktól sikerült megszabadítani a Sas-hegy dél-nyugati lejtőjét.

Ágybetét, mosdó kagyló, kád, rozsdás hordók és még sok oda nem illő dolog várta a szemétszedőket az Euro Hungaricum Közhasznú Alapítvány által megszervezett tavaszi nagytakarítási akción.

Az alapítvány a XI. kerület önkormányzatának "Tisztaságot Újbudán" programjához csatlakozva egész délelőttös programot szervezett "Tegyük széppé és rendezetté Sas-hegy dél-nyugati lejtőjét!"címmel.

Április 16-án az időjárás is kedvezett a szervezőknek, így a lelkes szemétszedőknek hála, több tonna hulladéktól sikerült megszabadítani a Sas-hegy dél-nyugati részét.

Tia - Újbuda TV (2011. 05. 03.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.