Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 30. kedd, Katalin, Kitti

Mesehónap az Ezüstfenyőben

Újbuda   |   2022, április 14 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén a sünik és az erdő világa köré épült az Ezüstfenyő Óvoda mesehónapja. Az anyanyelvi és művészeti nevelésre fókuszáló intézmény interaktív programsorozata nemcsak szórakoztatja, de a kreatív foglalkozásokon keresztül fejleszti is a kicsiket.

Március derekán az albertfalvai Ezüstfenyő Óvodában minden gyerek sünökre vadászott a kertben – persze csak játéksünikre, amelyekből minél többet kellett összeszedni a jutalom reményében. Az óvónők állomásokat állítottak fel az intézmény területén, mindegyikük egy-egy mesére épült. – A mesék köré különböző játékokat terveztünk, amelyek a gyerekek beszédértésére, gondolkodására, anyanyelvi fejlettségére alapoznak, miközben kreatív ötleteik is megvalósulhatnak – számolt be Bornemissza Viktória óvodapedagógus.
A gyermekek a mesehónap során igazi sünökkel is találkozhattak, rajzpályázaton vettek részt, mondókákat tanultak, táncoltak, megtanulták felismerni az erdő hangjait, de még a sünik mozgását is elsajátították. A minden esztendőben megrendezett mesehónaphoz általában a szülők is csatlakoznak, mégpedig azzal, hogy bejárnak meséket mondani. A járványügyi korlátozások miatt ezúttal ez elmaradt, de a szülők hanganyagot és videofelvételeket küldtek be a gyerekeknek.