Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. vasárnap, Valéria

Tegyünk együtt Újbuda tisztaságáért!

Újbuda   |   2022, április 14 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Allee a városi környezetben még zöldebb és környezetbarátabb bevásárlóközponttá szeretne válni, ezért nemrég befejeződött felújítása során kibővítette zöldfelületeit, csökkentette ökológiai lábnyomát, és az elektromobilitás elősegítése érdekében korszerűsítette e-töltőpontjait, illetve növelte azok számát.

A zöldítő program lényeges eleme, hogy az Allee folyamatosan ösztönözze bérlőit, illetve látogatóit a fenntarthatóságra, edukálja őket a lehetőségekről, újdonságokról. Ennek szellemiségében és a tavaszi megújulás jegyében közös szemétszedést szerveznek.
Az akció célja, hogy az önkéntesekkel karöltve – akik lehetnek akár elhivatott kerületi lakosok, akár vásárlók –, az üzletek munkatársainak bevonásával közösen tisztítsák meg a Feneketlen-tó környékét és a Hamzsabégi sétányt.
Az önkéntes program április 23-án, szombaton 10 órakor kezdődik, a jelentkezőket az Allee Kőrösy József sétány felőli főbejáratánál várják. A szemétszedést az Allee Újbuda Önkormányzatával közösen szervezi, az első 200 önkéntest BPA-mentes, újratölthető kulaccsal ajándékozzák meg.