Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. vasárnap, Valéria

Idén nagyobb a gazdagréti tappancsfal

Újbuda   |   2016, május 30 - 12:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bár a Bikás parki gyermeknap a kerület legnagyobb rendezvénye, „Csináljuk a cirkuszt!” címmel Gazdagréten is gyermeknapi programot tartottak május 28-án.

A szervezők idén új formát adtak a gyermeknapnak Gazdagréten, ahol zajos felvonulással vette kezdetét a program szombat délután. A gyerekek és a fellépők cirkuszi menetben vonultak a Gazdagréti térről a közösségi házhoz, ahol igazi vigasság vette kezdetét, artistákkal, bohócokkal, bűvészekkel.

Király Nóra alpolgármester felavatta az új tappancsfalat, amelyen az előző évben született gyermekek viaszba öntött láblenyomata látható. A fal népszerűségét jelzi, hogy idén az előzőekhez képest többen készítettek másolatot gyermekeik lábáról. Király Nóra kiemelte a városvezetés családbarát politikáját, aminek szerinte ékes példáját mutatja Gazdagrét, ahol magas a kisgyermekes családok aránya.

A rendezvényen zsúfolásig telt jókedvű családokkal a közösségi ház; felnőttek, gyerekek közösen vettek részt a programokban, és a fellépők is vastapsot kaptak a remek hangulatú gyermeknapon, amelyet idén stílusosan, “Csináljuk a cirkuszt!” címmel hirdettek.

D. B. S.