Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 28. vasárnap, Valéria

Cirkuszközpont nyílt Újbudán

Újbuda   |   2016, április 5 - 11:57
Nyomtatóbarát változatSend by email

Inspirál Cirkuszközpont néven nyitott cirkuszközpontot a Magyar Zsonglőr Egyesület április 1-én. A Soproni úti hely nem csak gyakorló- és előadótér, hanem egy nyitott alkotótér profik és amatőrök számára.

Kezdőknek, gyakorló előadóknak és a cirkusz világa iránt érdeklődőknek egyaránt lehetőséget nyújt a Magyar Zsonglőr Egyesület Úbudán létrehozott bázisa. Az Inspirál Cirkuszközpont egy nyitott alkotótér, amely szabadidős cirkuszként is működik. - Ezen kívül oktatási helyként is funkcionál, tanfolyamokat tartunk minden korosztálynak, melyeken meg lehet tanulni szaltózni, zsonglőrködni, gumiasztalozni – mondta Gallyas Veronika, a Magyar Zsonglőr Egyesület elnöke.

Óriási könnyebbség a Magyar Zsonglőr Egyesület tagjainak, hogy létrejött az újbudai cirkuszi műhely, mivel eddig városszerte, bérelt termekben állították össze produkcióikat. - Sokszor csak szobányi terekben gyakoroltunk – mondta Zoletnik Zsófia a Freak Fusion Cabaret artistája. A csapat levegő akrobata számaihoz elengedhetetlen a nagy belmagasság. A közös erővel felújított helyszín nyolc méter belmagasságú.

A cirkuszközpontban 310 négyzetméteren, 3 teremben folyik majd a munka. Napközben többnyire társulati próbákat tartanak, délutánonként a mozgás- illetve egyéb művészeti tréningek mellett zsonglőr és légi-akrobatika órák lesznek. Az első héten (április 4-és 10. között) minden gyakorló óra díjmentesen látogatható a Soproni úti helyszínen.

H. L.