Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. szombat, Zita

87 éves rejtvényfejtő bajnokot avatott a kerület

Újbuda   |   2015, január 16 - 11:36
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az év végén rendezték meg a IX. Országos Rejtvényfejtő Versenyt. A megmérettetést a kilencvenedik életévéhez közelítő hídépítő mérnök, Trager Herbert nyerte. Ezzel eddigi ő a legidősebb bajnok.

A kerületi rejtvényfejtő klubot 2010-ben az Idősek Akadémiája részeként indította el az önkormányzat, amely a hatvanon túli újbudaiaknak teremt lehetőséget az agytornásztató elfoglaltsághoz. A 60+ Program égisze alatt zajló foglalkozásokat a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete tartja, így a legutóbbi verseny is a szervezet szakmai felügyelete alatt zajlott.

87 éves rejtvényfejtő bajnokot avatott a kerület

A számos vidéki városból érkező játékos kezdő, középhaladó és haladó kategóriában indulhatott, és a skandináv típusú rejtvénytől a logikai sudokun át egészen a legnehezebb olasz feladványig minden téren próbára tehette szellemi képességét. Az első helyet fölényesen Trager Herbert okleveles hídépítő mérnök szerezte meg, aki 87 éves korával a versenysorozat legidősebb rejtvényfejtő bajnoka címet is magáénak tudhatja.

A kerületi résztvevők között tavasszal is dobogón végzett versenyző tavaly többször szerepelt a médiában a felrobbantott Erzsébet híd újjáépítésének 50. évfordulója kapcsán. A híd tervezési-építési munkálataiban ugyanis a rejtvénybajnok is részt vett. Mint lapunknak elmondta, mindig szeretett rejtvényeket fejteni, különösen olyanokat, amelyek megtornásztatják az agyát. Néhány éve az Újbuda újságból értesült az önkormányzat rejtvényfejtő klubjáról, azóta nem hagyna ki egyetlen találkozót sem. A klubdélutánokon a vezető irányításával közösen, egymást segítve fejtik meg a feladványokat.

T. D.