Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. szombat, Zita

Videostúdió várja az érdeklődőket Albertfalván

Újbuda   |   2014, október 2 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május végén tartották a mesterségek és a művészetek ünnepét Albertfalván. A rendezvényen átadták a közösségi ház új videostúdióját is. Az őszi tanfolyamok október végén indulnak.

A digitális technikák megismerését szolgáló videostúdió alapötlete Farkas Krisztina önkormányzati képviselőtől származik, aki önkormányzati támogatást szerzett a megvalósításhoz, valamint saját képviselői illetményével is támogatta. A stúdióban várhatóan október végétől induló tanfolyamokon ismerhetik meg a gyerekek a videotechnika, a filmkészítés és -vágás alapjait, munkáikkal az Újbudai Kulturális Intézet által kiírt pályázatokon vehetnek majd részt.

– Most folyik a jelentkezők toborzása: felkerestem a környékbeli iskolákat, hogy hirdessék meg a tanfolyamot, elsősorban a felső tagozatos és középiskolás korosztály körében – mondta a képviselő. Az oktatási intézmények vezetői nyitottan fogadták az ötletet. A diákok négy-öt fős csoportokban vehetnek majd részt az ingyenes foglalkozásokon. Aki kedvet érez a videotechnika alapjainak elsajátításához, az iskolájában vagy az akh@ujbudakulti.hu e-mail címen jelentkezhet. ­

Újbuda