Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 29. hétfő, Péter

Nem lesznek Lukoil-benzinkutak

Újbuda   |   2014, augusztus 5 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kivonul térségünkből a Lukoil, a már bejelentett csehországi mellett eladja magyarországi és szlovákiai hálózatát is. Újbudán jelenleg két benzinkutat működtet az orosz tulajdonú társaság.

Nem lesznek Lukoil-benzinkutak


A Mol Nyrt. hétfőn jelentette be, hogy megállapodást írt alá a Lukoillal a vállalat 44 töltőállomásból álló csehországi kiskereskedelmi hálózatának átvételéről. A Lukoil honlapján már az is szerepel, hogy az orosz társaság eladja a 19 benzinkútból álló szlovákiai és a 75 egységet számláló magyarországi hálózatát is, ezeket a Norm Benzinkút Kft. veszi meg - számol be a Világgazdaság.

Újbudán két Lukoil-benzinkút van, az egyik a Bartók Béla úton, a másik a Hunyadi János úton (a Savoya Parknál), mindkettő 0-24 órás nyitvatartással üzemel.

A Lukoil Magyarország Kft. a magyarországi üzemanyag-kiskereskedelmi piac ötödik legnagyobb szereplője - emlékeztetett az MTI - , 2003-ban jelent meg Magyarországon, 2008-ban vásárolta meg a Jet-kúthálózatot a Conocótól. A társaság részben a Lukoil romániai és bulgáriai finomítóiból érkezett áruval látta el a hazai piacot.