Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Tisztítsuk meg Gazdagrétet!

Újbuda   |   2011, április 19 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kicsik és nagyok egyaránt takarítottak április 16-án, szombaton. A "Tisztítsuk meg Gazdagrétet" program keretein belül délelőtt egy csoportos hulladékgyűjtésen vehettek részt a kerület lakói, délután pedig egy felejthetetlen Papa-Mama-Baba Börze várta az érdeklődőket.

A Tisztaságot Újbudán kampány és az Önkéntesség éve 2011 felhívás alkalmából az Újbuda Prizma Kft. és Király Nóra önkormányzati képviselő kezdeményezésére "Tisztítsuk meg Gazdagrétet" elnevezéssel egy egész napos programmal várták a XI. kerület lakóit április 16-án, szombaton. A kiindulási helyszín ezúttal is a Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia volt. A regisztráció után egy igazi családi hulladékgyűjtésen lehetett részt venni, a délután folyamán pedig a PMB, azaz a Papa-Mama-Baba Börze várta az érdeklődőket.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.