Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Madarak és Fák Napja

Újbuda   |   2011, május 29 - 10:05
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újbudai Pedagógiai Intézet idén is a Gellérthegyen rendezte meg a Madarak és Fák Világnapja alkalmából környezetismereti vetélkedőjét. A versenyen, amelyen a kerület minden iskolája képviseltette magát, a madarak életével kapcsolatos feladatokat kellett megoldaniuk a csapatoknak.

A szakmai programot biztosító Magyar Madártani Egyesület izgalmas bemutatókon és feladatokon keresztül hozta közelebb az iskolásokhoz az állatok világát. Az Újbudai Pedagógiai Intézet és a az egyesület olyan állomásokat helyezett el a Gellérthegyen, melyeket meglátogatva az ötödikes diákcsapatok megtudhatták, hogyan lehet hálóval befogni egy madarat, miért és hogyan kell meggyűrűzni őket, vagy miként épít fészket egy bagoly, vagy egy rigó. A Madártani Egyesület oktatója, Kincses László szerint a gyerekek a kalandok során nemcsak jól szórakoznak, de rengeteget olyan dolgot tanulnak, amit az iskolában nincs lehetőségük elsajátítani.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.