Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Elindult az őszi nagytakarítás

Újbuda   |   2011, november 12 - 11:53
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tavaszi takarítás után az ősz beköszöntével is seprűt, gereblyét és lapátot fogtak az Újbuda Prizma Parkfenntartó munkatársai, hogy megtisztítsák a közterületeket a felgyülemlett avartól és szeméttől. Az önkormányzat minden év novemberében takarítási akciót hirdet, melyhez önkéntesek jelentkezését is várják.

A vállalkozó kedvűek és a hivatásos takarítók elsőként Kamaraerdőre látogattak ki, ahol a hatalmas kupacokban álló illegálisan lerakott hulladékot gyűjtötték konténerekbe. Az őszi akció egyik jellegzetessége ugyanis az, hogy a lakott területek megtisztítása mellett nagyobb figyelmet fordítanak a külső területek rendbetételére. A járdatakarító gépek folyamatosan dolgoznak a lakóövezetekben és a köztereken, de a parkfenntartók visszavágják a sövényeket, és eltüntetik az ősz maradványait is. Az önkéntesség európai évében az önkormányzat fokozottan számít a lakók segítségére, akiktől mindössze annyit várnak, hogy saját házuk táját rendbe tegyék.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda korelnökei  

Dobay Kálmánné

Az elmúlt hetekben több idős újbudai lakos ért el fontos mérföldkövet. Bakai-Nagy Zita alpolgármester személyesen köszöntötte a 95 éves Gréti nénit, aki még mindig nagy energiával készít babákat, valamint a 95 esztendős nyugalmazott fizikatanárt, Dobay Kálmánnét. Ihász Lajosné és Rauscher János pedig egyaránt a 90. életéve betöltését ünnepelte.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.