Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Zöld fesztivál a Bornemissza téren

Hírek   |   2022, szeptember 14 - 20:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teherbicikli-bemutató, klímatotó, óriás logico, puzzle és más energiás játékok, fűszer- és gabonafelismerő várták az érdeklődőket a második alkalommal megrendezett Bornemissza Zöld Civil Pikniken a Bornemissza téren. A programok között fecskefészek festés, madárodú-barkácsolás, régi és új kelenföldi fényképekből álló fotókiállítás volt. Az energia megtakarítási versenyen a KörTér osztotta meg tapasztalatait.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.