Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Tavaszi nagytakarítás 2021

Hírek   |   2021, május 6 - 15:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Barabás Richárd alpolgármesterrel együttműködve több kerületi kulturális és civil szervezet is csatlakozott, így járulva hozzá Újbuda megtisztításához, a köztisztaság fontosságának, közös felelősségének népszerűsítéséhez. 

Minden szervezet vállalta, hogy egy választott területen összeszedi a hulladékot, kitakarítja a környéket. Így tisztult meg a Duna-part (Kortárs Építészeti Központ és a Budapest 100 önkéntesei), a Gellért-hegy (ArtEcho Egyesület), a Gárdonyi tér és környéke (Eleven Blokk, Bartók Boulevard Egyesület, Kelet Kávézó, Hadik Kávéház), valamint a Hamzsabégi sétány (Valyo, Tranzit Art Café). Az önkéntesek figyeltek a járványhelyzetre: szétszóródva, ügyelve a távolságtartásra, maszkban takarítottak.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Charity Feszt a Dürer Kertben  

A hajléktalanok megsegítéséről és az ukrán menekültekért szervezett akciójáról ismertté vált Budapest Bike Maffia a hétvégén rendezte meg a Charity Fesztet, a civil szervezetek fesztiválját a Dürer-Kertben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.