Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 4. kedd, Ferenc

Klímatudatos Újbuda

Hírek   |   2021, szeptember 28 - 11:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

A kisfilm szervesen kapcsolódik az Újbuda Klímastratégiájához és az Önkormányzatunk elkötelezettségét mutatja a klímaváltozás kedvezőtlen hatásainak csökkentésére és a kedvező hatásainak kihasználására. A kisfilmből is egyértelműen kiderül, hogy a megoldandó feladatok összetettek és sokrétűek, melyeket az Önkormányzat csak a kerület intézményeivel, vállalkozásaival és lakóival együttműködve lesz képes megoldani.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.