Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 2. vasárnap, Petra

Antiszemitizmus ellenes darabbal indult a színházi szezon a B32-ben

Hírek   |   2022, szeptember 9 - 20:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A fiatal Adolf Hitler Bécsbe érkezik, ahol felvételizni szeretne a Képzőművészeti Egyetemre. Egy munkásszállón két zsidó emberrel lakik egy szobában. A George Tabori Mein Kampf (Harcom) című sötétségbe fúló groteszk komédiáját a Hardmadrosta társulat szeptember 7-én mutatta be a B32 Galéria és Kultúrtér színpadán az évad nyitányaként. A szereplők a darabban az antiszemitizmussal kapcsolatos kérdéseket feszegetik, és arról beszélgetnek, hogy mitől életveszélyes a szeretet.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Itt az ősz, itt a nátha  

Egy hét bölcsőde vagy óvoda, majd két hét otthon betegen. A kisgyermekek ősszel egyik vírust kapják el a másik után, miután természetes ellenálló képességük nyáron, közösségi érintkezés híján, meggyengül. A gyakori megfázásokat azonban meg lehet előzni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.