Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 9. kedd, Emőd

A Dél-Kelenföldi Óvoda bemutatkozása

Hírek   |   2021, április 27 - 13:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Dél-Kelenföldi Óvoda nevéből adódóan is, Kelenföld déli részén a Fehérvári út, Etele és Tétényi háromszögben helyezkedik el. A megközelíthetőség szempontjából kedvező lehetőséget biztosít a villamos és buszvonalakon egyaránt. Mindhárom telephely főútvonalakhoz közel, de mégis védett, csendes családi és társasházakkal körül ölelt területen fekszik.

Minden csoportban két szakképzett óvodapedagógus foglalkozik a gyermekekkel, közvetlen segítőik szakképzett dajkák, pedagógiai asszisztensek. Gyógypedagógus és pszichológus segíti nevelő munkájukat, szükség szerint külső utazó szakemberek támogatják a gyermekek fejlesztését, logopédus, gyógy-testnevelő, fejlesztőpedagógus, szurdopedagógus, konduktor, stb.

Az óvodákban az életritmus, a táplálkozás, a testápolás, az öltözködés, a mozgás, edzés, pihenés és alvás megszervezésével, az ehhez kapcsolódó gyermeki tevékenységekkel, valamint a környezetbarát és környezetkímélő szemléletmód alakításával törekszenek az egészségesebb életmód megvalósítására.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.