Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Zsebeseket fogtak a villamoson

Újbuda   |   2014, február 24 - 12:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Sikeres akciósorozatot zárt a XI. kerületi rendőrség azzal, hogy nemrég 16 zsebtolvajt fülelt le a 4-es villamoson. A zsebesek főként alvó, szinte tehetetlen embereket fosztottak ki, a bűncselekményekről felvétel is készült. A kapitányság kéri a lakosságot, hogy minden hasonló esetben tegyenek bejelentést.

A zsebtolvajlás mindig is a zsúfolt nagyvárosi élet kellemetlen velejárója volt. Az óvatlan járókelőket fosztogatók rájöttek, hogy kisebb kockázatot vállalnak, ha buszon vagy villamoson alvókat rabolnak ki. A XI. kerületi kapitányság sikeres felderítésről adott hírt a közmédiában és kiderült, hogy 16 elkövetőt értek tetten. Mindannyian a 4-es villamoson szabadították meg értékeiktől a kábult utasokat.

A XI. kerület rendőrkapitánya, Berki Antal elmondta, az elmúlt hónapban több feljelentés érkezett a rendőrségre. Legtöbb esetben a hajnali órákban buliból hazafelé igyekvők elaludtak a 4-es villamoson, és mire felébredtek, minden értékük eltűnt. A kerületi kapitányság felderítő akciókat szervezett, melynek köszönhetően a 4-es végállomásánál - Újbuda központnál - 16 tettest tartóztattak le. Az akciót a térfigyelő kamerák is segítették.

A felvételekből kiderült, hogy a mit sem sejtő utast gyakran ketten fogták közre és egy harmadik tettes rámolta ki őt és táskáját. A rendőrök civilként szálltak fel a villamosra és a megfelelő pillanatban lecsaptak az elkövetőkre. A sikeres tettenérések nemcsak a bizonyítási eljárást könnyítették meg, de az áldozatok is visszakapták értékeiket, minden esetben.

A kapitány arról is beszámolt, hogy tolvajok nem dolgoztak bűnbandában, ezért várhatóan sok hasonló egyéni, vagy kiscsoportban dolgozó zsebest kell még kézre keríteniük. A kapitányság azt kéri, hogy aki hasonló esetet tapasztal, tegyen bejelentést akár személyesen vagy akár névtelenül, az ingyenesen hívható Telefontanú 06-80-555-111 zöld számon.

Zsebeseket fogtak a villamoson