Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 20. szombat, Illés

Zongorához kapcsolódó koncertsorozat a Fonóban

Újbuda   |   2016, április 12 - 12:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Koncertsorozat indul Zongorista-generációk címmel a Fonó Budai Zeneházban pénteken az intézmény új zongoráján.

Az első koncerten Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész, a nemzet művésze üti majd le az első hangokat az új hangszeren, amelyet Balázs János Liszt-díjas zongoraművész is megszólaltat. A műsorban elsősorban Chopin és Liszt művei hangzanak el. A szünetekben Balázs János, a sorozat művészeti vezetője és az estek házigazdája kérdezi Vásáry Tamást zeneszerzőkről, zenéről, élményekről.
A dzsesszzongoristák és az improvizáció kerül előtérbe május 9-én Oláh Kálmán és fia Oláh Krisztián (zongora), valamint a dobos Balázs Elemér és zongorista fia, ifjabb Balázs Elemér és zenésztársaiknak előadásában.
Május 29-én a fiatal zongoristageneráció két legjelentősebb képviselője, Gyöngyösi Ivett, a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsor győztese és Berecz Mihály lép fel a házban - közölte az intézmény.
Mit írják, a "Fonó a Prima Primissima díjból meglepte magát és közönségét egy csodálatos zongorával. A hangszer a Steinway család tagja, egy Essex, amely a mi termünkben, a mi méreteinkben minden művész igényét ki tudja elégíteni".

MTI