Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 26. vasárnap, Emánuel

Zap Mama a MoMkultban

Újbuda   |   2015, szeptember 21 - 12:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szeptember 30-án lép fel a MoMkultban a Zap Mama, vagyis Marie Daulne, az újfajta vokális zene létrehozója. Többszólamú, női kvintettje a legkülönbözőbb zenei stílusokat ötvözi: a cappellát, latin zenét, jazzt, R’n’B-t, hip-hopot és soult.

Zap Mama zenéjének egyedülállóságát az afrikai, amerikai és európai kulturális hatások alkotják. Az énekesnő 1987-től tanult jazz éneket Antwerpenben, majd 1990-ben megalapította az Afro-Európai ének-kvintettet, a Zap Mama-t. 1992-ben a Talking Heads frontembere, David Byrne szárnyai alá vette. Mivel a siker nőtt, a kvintett világszerte meghívásokat kapott, köztük a Montreux-i Jazzfesztiválra (CH), a North Sea Jazz Fesztiválra (NL), a Womad-ra (AU, NZ, UK), a Glastonbury-re (UK) és még számos helyre. Az első Észak-Amerikában megjelent Zap Mama album 21 héten keresztül vezette a Billboard listáját. Marie zenéjére szintén ez idő alatt bukkant rá Mathieu Kassovitz, felhasználva azt Métisse című filmjéhez. Zap Mama első lemezét, az Adventures in Afropea-t, Grammy-díjra jelölték a legjobb világzenei album kategóriában.

1995-ben felkérést kapott egy Coca Cola reklám főszerepére és zenéjére, amelyet világszerte sugároztak az 1996-os atlantai nyári olimpiai játékok alatt. Ezzel a figyelem középpontjába került, és jóval erősebb városi befolyást szerzett. 2000-ben Marie New Yorkba költözött, ahol önálló karrierje is elindult. Az elmúlt évek során bejárta az egész világot. Visszatérve gyökereihez, a már védjegyévé vált tiszta énekhangot osztja meg a rá jellemző szenvedéllyel.

Az új Zap Mama-koncepció, a Vocal Flashmob a zenei találékonyság kiteljesedése. Az internet segítségével a közönség megtanulhatja Zap Mama dalait, hogy közreműködőként részt vehessen a koncerten, kórusként csatlakozhasson a showhoz.- Ezzel az új projekttel az egész közönséget bevonom a koncertbe. Ez egy kollektív zene, amit meg kell osztani, hogy hallhatóvá váljék a sokaság rezonanciája. Mindenkinek van egy hangja, egy hang, hogy meghallgassák - mondja az énekesnő.

Újbuda