Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. szerda, Miklós

Volt egyszer egy KEK

Újbuda   |   2019, október 9 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tábla hirdeti a Villányi úton, a Szent István Egyetem Budai Campusának kapujánál, hogy ott működött valamikor a Kertészeti Egyetem Klubja, azaz a KEK.

A legendás bulihely emléktábláját a fővárossal és az egyetemmel közösen Újbuda Önkormányzata állította. A szeptember 20-i avatóünnepségen részt vett Hoffmann Tamás polgármester, Palkovics László, a Szent István Egyetem rektora, Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője, valamint Nagyné Varga Melinda, a Főpolgármesteri Hivatal főosztályvezetője. Jelen volt több olyan zenész is, akinek az életében nagy szerepet játszott a KEK, köztük Balázs Fecó a Korálból, Környei Attila az R-Góból, Pataki Attila az Eddából, Patkó Béla „Kiki” az Első Emeletből és Török Ádám a Miniből.
A KEK eredeti helyszínén, az egyetem dísztermében Palkovics László rektor és Hoffmann Tamás polgármester köszöntője után az egykor országos hírű klub jelentőségét Turbók János, a KEK egykori zenei főrendezője méltatta. D. Molnár György lemezlovas is felidézte a múltat, majd színpadra hívta az egykori fellépőket.


(D. B. S.)