Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 4. hétfő, Kázmér

Vízilabda BL - Grúziai rajt szeptember elején az OSC-vel

Újbuda   |   2015, augusztus 7 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

A férfi vízilabdacsapatok nemzetközi sorozatai közül szeptember elején rajtol el a Bajnokok Ligája az első selejtezőkörrel, amelynek magyar szereplője az OSC lesz.

Vízilabda BL - Grúziai rajt szeptember elején az OSC-velAz európai szövetség (LEN) csütörtökön készítette el a nyitány csoportjait, a bajnoki ezüstérmes magyarok a grúz fővárosba utaznak, ahol szeptember 4. és 6. között a német Hannoverrel, a francia Marseille-jel és a vendéglátó Lokomotiv Tbiliszivel csatáznak.


A LEN hírlevele szerint a négyesből az első három folytathatja, és az erőviszonyok alapján aligha van veszélyben az újbudaiak továbbjutása.


A magyar bajnok Szolnok a második selejtezőkörben kapcsolódik be a küzdelmekbe, míg az Eger főtáblásként kiemelt, és csak a végső szakaszban száll be a 2015/16-os sorozatba.

A selejtezőcsoportok összetétele:


A csoport (Herceg Novi, Montenegró):

Mladost Zagreb (horvát), Jadran Herceg Novi (montenegrói), Szpartak Volgograd (orosz), Montpellier (francia)


B csoport (Málta):

Verona (olasz), Oradea (romániai), Budva (montenegrói), Valletta (máltai)


C csoport (Tbiliszi, Grúzia):

A HÍD-OSC-ÚJBUDA, Hannover (német), Marseille (francia), Lokomotiv Tbiliszi (grúz)

A csoportokból továbbjutó első három helyezetthez csatlakozik a második selejtezőkörben a Szolnoki Dózsa-Közgép mellett a horvát Primorje Rijeka, a német Duisburg, a görög Vuliagmeni, a spanyol Sabadell, az olasz Brescia és a szerb Radnicki Kragujevac.


A főtáblás csapatok:
ZF-EGER, Jug Dubrovnik (horvát), Spandau 04 (német), Olimpiakosz Pireusz (görög), Pro Recco (olasz), Partizan Beograd (szerb), Galatasaray (török), CNA Barceloneta (spanyol)