Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 24. kedd, Eszter, Eliza

Vízen szállítják a Duna-híd első hídelemét

Újbuda   |   2020, május 29 - 14:55
Nyomtatóbarát változatSend by email

Folytatódik a Déli Körvasút építése, Csepelen már hajóra emelték és előkészítették szállításra a Déli összekötő vasúti Duna-híd első elemét – adta hírül a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Hajóra emelték a Déli összekötő vasúti Duna-híd első, 20 méter hosszú és több mint 80 tonnás elemét, amelyet további három hasonló követ. Az 510 méter hosszú hídhoz 80 méteres egységenként úsztatják az elemeket, majd várhatóan 2020. III. és IV. negyedévben emelik helyükre azokat. A híd kivitelezésével párhuzamosan zajlik a kapcsolódó szakaszok fejlesztése. A Déli Körvasút következő, Ferencváros és Kelenföld állomások közötti teljes szakasz vasúti létesítményeire május közepén adtak ki engedélyt.

A Déli Körvasút fejlesztésének célja, hogy több elővárosi vonat tudjon bejutni az agglomerációból Budapestre, a vasút pedig az új megállók és kapcsolatok révén nagyobb szerepet kapjon és versenyképessé válhasson. A fejlesztés eredményeként a szakaszon az elővárosi vonatok 10-15 percenként járhatnak majd, összekötve az érdi, budaörsi és környező budai agglomerációt, Budafok-Nagytétényt, Kelenföldet, az újbudai egyetemvárost, a Soroksári út térségét és a Déli Városkaput, valamint a Népliget térségét Kőbánya-Kispesttel, a reptérrel és a pesti agglomerációval. A projekt révén Budapest jelentős közúti forgalomtól és ennek révén légszennyezéstől mentesülhet - áll a közleményben.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbudai Sportos Nap  

Számos szabadtéri, illetve belső helyszínre szervezett nyílt sportnapot Újbuda Önkormányzata május első szombatján. A május 6-i magyar sport napjához kapcsolódó rendezvény elsődleges célja a kerület sport­életének élénkítése volt, de a sportklubok, edzőtermek és sportlétesítmények megismerésére is lehetőséget teremtett.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.